Çerez Politikası

https://www.rezancezan.com/ isimli internet sitesinin (metnin geri kalanında “İnternet Sitesi” olarak adlandırılacaktır) sahibi Dr. Rezan Cezan (“Veri Sorumlusu”) olmak üzere İnternet Sitesi bünyesinde işlenen her türlü kişisel veri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri kapsamında korunmaktadır. Muayenehanemiz gerekli korunmanın sağlanması adına teknik ve idari tedbirleri vaktinde gereği gibi almakta olup herhangi bir ihlal şüphesi karşısında yasal hükümler çerçevesinde ilgili şahıslara, kurum ve kuruluşlara gerekli bildirimleri en kısa sürede yapmaktadır.

ÜNVANI Dr. Rezan Cezan
MERSİS NUMARASI  
ADRESİ Barbaros Bulvarı No:30/2 Balmumcu, Beşiktaş, İstanbul
TELEFONU 0212 223 76 85
MAIL info@rezancezan.com
KEP (KAYITLI E-MAIL ADRESİ)  
   

İnternet Sitesi, ziyaretçilerinin faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi esnasında gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Bu Çerez Kullanımı Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçilerimize, kullanıcılarımıza, hasta ve hasta yakınlarına, çalışanlarımıza hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını açıklamaktadır. Kişisel Verilerinizin Korunması Hakkındaki ayrıntılı bilgilere web sitemizde yer alan Aydınlatma Metninden ulaşabilirsiniz.

Bu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanmaktadır. Dolayısıyla bu Politika’yı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

I. Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada Web Sitesi gezintinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duymasıdır.

II. Çerezlerle Hangi Tür Verilerinizi İşliyoruz?

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

III. Çerez Türleri 

Kullanılan Çerez Türleri farklı başlıklar altında kategorize edilmekle birlikte genellikle kalıcı ve geçici çerez olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kalıcı çerezler, web sitesini ilk ziyaretinizde oluşturulur; çerezin “kullanım ömrü”, yani geçerlilik süresi boyunca veya sizin tarafınızdan silinene kadar cihazınızda kalır. Web sitesi tanımlı cihazınız üzerinden tekrar ziyaret edildiğinde söz konusu çerezler yeniden aktif hale gelirler. Geçici çerezler ise “oturum çerezleri” olarak bilinmektedir. Geçici çerezler, “tarayıcı oturumu” süresince geçerlidir. Tarayıcı oturumu, internet tarayıcısı pencerenizi açtığınız an başlamakta olup, tarayıcı pencerenizi kapatmanızla sonlanmaktadır. Tarayıcının kapanması halinde, tüm geçici çerezler silinmektedir.

Çerezleri işlevleri yani görevlerine göre tasnif ettiğimizde, “kesinlikle gerekli çerezler”, “performans çerezleri”, “işlevsellik çerezleri” ve “reklam/hedefleme çerezleri” olmak üzere dört temel gruba ayrılmaktadırlar.

Kesinlikle Gerekli Çerezler: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının sitenin güvenli sayfalar gibi özel kısımlarını gezebilmesini ve kullanabilmesini sağlar. Bunlar olmadan web sitesinin önemli kısımları kullanılamaz.

Performans Çerezleri: Bu tanımlama bilgileri web sitesinin, dil ayarı gibi kullanıcı tercihlerini kaydetmesini sağlayarak kullanıcıya iyileştirilmiş, daha kişisel bir deneyim sunar.

İşlevsellik çerezleri: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı davranışıyla ilgili veri toplar. Toplanan tüm veriler anonim toplanır ve işlev tanımlama bilgileri, diğer sitelerde kullanıcı faaliyetlerini izleyemez. Bu bilgi, web sitesini iyileştirmek için raporları derlemek amacıyla kullanılır. İşlev tanımlama bilgileri, kullanıcı tarafından istenen hizmeti sağlayanları da kapsayabilir.

Hedef Belirleme ve Reklam Çerezleri: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcıya ve ilgi alanlarına uygun anlamlı reklamlar görüntülemek için kullanılır. Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının belirli web sayfalarını ziyaret ederken etkileşim kurduğu bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek için de kullanılabilir ve potansiyel reklam verenlerle iletişime imkân tanır.

Sitemizde 1 adet performans çerezi, 2 adet reklam çerezi olmak üzere 3 adet çerez bulunmaktadır.

Performans Çerezi;

Çerez                                                           Açıklama Gizlilik Politikası
Google Analytics İş bu çerezler kullanıcıların Web sitesini ne şekilde kullandıklarını matematiksel kodlarla analiz etmek için kullanılır. IP adresi dahil söz konusu bilgiler Google’a aktarım yapılarak ABD’de yer alan sunucularda muhafaza edilmektedir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil olmak üzere ) , şu adresi ziyaret edebilirsiniz:  http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html. https://developers.google.com/

Reklam/Hedefleme Çerezleri;

Çerez Açıklama Gizlilik Politikası
Google Analytics Kullanıcıların ilgi alanını tespit ederek ilgi alanına giren çerezlerin ilgililere ulaşmasını sağlar. https://developers.google.com/
Google Ads Daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak adına kullanıcıların geçmiş kayıtlarından faydalanarak en uygun seçeneklere ulaşımı kolaylaştırmaktadır. https://policies.google.com/privacy?hl=tr

Söz konusu çerezler politikalarına ait gizlilik ve çerez iptal seçenekleri kullanılan tarayıcıya göre değişmekle birlikte, tarayıcının ayarları üzerinden çerezleri sınırlayabilir, engelleyebilir, silebilir veya cihazınıza çerez gönderildiğinden uyarı alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Farklı internet tarayıcıları için, farklı yöntemler kullanılması gerekebilir, bu konuda detaylı bilgiyi internet tarayıcınızın “Yardım” bölümünden öğrenebilirsiniz.

İlgili Kişi Olarak Haklarınız Nelerdir?
KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Sayın Muhatap, söz konusu internet sitesine erişim sağlamak başlamak ve devam etmekle çerez politikalarını kabul etmiş olmakta bulunmaktasınız. Eğer çerez politikaları amaçları kapsamında verilerinizin işlenmesini istemiyorsanız yukarıda yazan tarayıcı seçeneklerinden ilgili olanın ayarlarından gerekli adımları atarak veya erişimi keserek kapsam dışına çıkabilirsiniz.  Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız.

 

A Barbaros Bulvarı No:30/1
Balmumcu, Beşiktaş, İstanbul
T 0212 223 76 85
E info@rezancezan.com
* Bu sitede anlatılanlar klasik tıbbi yöntemler, tıbbi tedaviler, tedavi önerileri ya da tıbbi tedaviye alternatif yöntemler değildir. Uygulamadan önce doktorunuza danışınız.